Πρόσφατα άρθρα

  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ

  Αρχικά, στην Παλαιά Διαθήκη, η Πεντηκοστή ήταν μία εκ των τριών μεγάλων Ιουδαϊκών εορτών που εορταζόταν πενήντα μέρες μετά το Ιουδαϊκό Πάσχα που ονομαζόταν και εορτή των εβδομάδων, ή εορτή του θερισμού, ή ημέρα των απαρχών.
  Στην Καινή Διαθήκη την ημέρα της Πεντηκοστής έγινε η έκχυση του Αγίου Πνεύματος (πλούσιο δώρο του Θεού) σε κάθε άνθρωπο που πιστεύει στον Ιησού Χριστό και ήταν προφητευμένη από την Παλαιά Διαθήκη [Και μετά ταύτα θέλω εκχέει το πνεύμά μου επί πάσαν σάρκα· και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας· οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια, οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις. Και έτι επί τους δούλους μου και επί τας δούλας μου εν ταις ημέραις εκείναις θέλω εκχέει το πνεύμά μου. Ιωήλ 2:28-29]

  Γεννήθηκα το 1949 στον Νέο Πύργο Β. Εύβοιας σε μία πενταμελή οικογένεια. Κυλούσε με αγάπη ήσυχα η ζωή μου μέσα στην αγκαλιά της οικογένειάς μου. Ο μεγάλος μου αδελφός παντρεύτηκε, ο μικρός έφυγε για την Αμερική και η μητέρα μου αρρώστησε και πήγε στο νοσοκομείο στην Αθήνα.

  Ονομάζομαι Ελισάβετ Βλάση και γεννήθηκα το 1952 στην Αθήνα, σε μια πολύ φτωχή οικογένεια. Ήμασταν τέσσερα παιδιά και σχεδόν ούτε σχολείο δεν πήγαμε γιατί έπρεπε να δουλέψουμε από μικρά.

  Οι γονείς μας για τον Θεό δεν μας μιλούσαν, αλλά κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα μας έβαζαν τα καλά μας ρούχα και μας έστελναν στην εκκλησία. Εγώ από μικρό παιδάκι ήθελα κάθε Μ. Πέμπτη να είμαι στην εκκλησία, με συγκινούσαν πολύ τα Πάθη του Χριστού και έκλαιγα.

  Γεννήθηκα στην Αθήνα από ευσεβείς γονείς . Θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 3μιση ετών να προσεύχομαι πριν κοιμηθώ. Είμαστε μια οικογένεια που αποτελείτο από τους γονείς και τρία παιδιά, όλοι έχουν φύγει από αυτήν την ζωή

   «Ειρήνη αφήνω εις εσάς, ειρήνη την εμήν δίδω εις εσάς· Ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω εγώ. Ας μη ταράττεται η καρδία σας, μηδέ ας δειλιά.» (Ιωάννης ιδ΄ 27)

  Γεννήθηκα στην Αθήνα από ευσεβείς γονείς . Θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία των 3μιση ετών να προσεύχομαι πριν κοιμηθώ. Είμαστε μια οικογένεια που αποτελείτο από τους γονείς και τρία παιδιά, όλοι έχουν φύγει από αυτήν την ζωή (ελπίζω να

  Γεννήθηκα στη Βενεζουέλα απ' όπου ήρθα το 1976. Για είκοσι δύο χρόνια ζούσα στο κέντρο της Νέας Σμύρνης και αφότου παντρεύτηκα ζω σε μία άλλη γειτονιά της ίδιας περιοχής. Μέχρι τώρα αισθάνομαι ότι βαδίζω στη ζωή μου μαζί με κάποιον άλλον που είναι έμπροσθέν μου και μου ανοίγει το δρόμο. Μέχρι τώρα αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος, έχω τρία χαριτωμένα παιδάκια και ζούμε όλοι μαζί με ειρήνη, αγάπη, χαρά.

  Ονομάζομαι Καφετζή Γεωργία, είμαι 42 ετών, παντρεμένη, με δύο παιδιά. Η πρώτη φορά που άκουσα για τον Κύριο ήταν το 1993 όταν συνάντησα έναν παλιό μου φίλο. Από τις πρώτες κουβέντες που μου είπε ήταν ότι στην παρέα μπορεί να άκουγα ότι πήγαινε σε εκκλησία. «Αλλά μην φανταστείς σε κάποια αίρεση, σε εκκλησία του Χριστού. Τώρα όμως δεν πηγαίνω, ο αδελφός μου και η γυναίκα του συνεχίζουν να ακολουθούν τον Κύριο.»

  Γεννήθηκα το 1940 στην Αθήνα σε μία αστική οικογένεια. Οι γονείς μου απέκτησαν δύο παιδιά. Ο πατέρας μου εργαζότανε σκληρά για να μην μας λείψει τίποτε. Κάθε Πάσχα πηγαίναμε στην ορθόδοξη εκκλησία αλλά γενικώς ήμασταν μία οικογένεια με τυπική θρησκευτικότητα και δεν γνωρίζαμε το Ευαγγέλιο πού είναι η βάση του χριστιανισμού.

  Σελίδα 1 από 4

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.