Πρόσφατα άρθρα

    Ποιός είναι ο σοφός άνθρωπος

    Πραγματική σοφία δεν είναι η ανθρώπινη φυσική σοφία του υλικού περιβάλλοντος, αλλά η σοφία του Θεού που την δίνει ο Θεός σε κάθε άνθρωπο που θα την ζητήσει. [Εάν δε τις από σας ήναι ελλιπής σοφίας, ας ζητή παρά του Θεού του δίδοντος εις πάντας πλουσίως και μη ονειδίζοντος, και θέλει δοθή εις αυτόν. Επιστολή Ιακώβου 1:5]

      Ένα παράδειγμα που είναι επίκαιρο στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων είναι οι μάγοι που προσκύνησαν τον Ιησού Χριστό και το διαβάζουμε στο Κατα Ματθαίον Ευαγγέλιο 2:1-12

    [Αφού δε εγεννήθη ο Ιησούς εν Βηθλεέμ της Ιουδαίας επί των ημερών Ηρώδου του βασιλέως, ιδού, μάγοι από ανατολών ήλθον εις Ιεροσόλυμα, λέγοντες·
    Που είναι ο γεννηθείς βασιλεύς των Ιουδαίων; διότι είδομεν τον αστέρα αυτού εν τη ανατολή και ήλθομεν διά να προσκυνήσωμεν αυτόν.
    Ακούσας δε Ηρώδης ο βασιλεύς, εταράχθη και πάσα η Ιεροσόλυμα μετ' αυτού,
    και συνάξας πάντας τους αρχιερείς και γραμματείς του λαού, ηρώτα να μάθη παρ' αυτών που ο Χριστός γεννάται.

    Θέλω Την Χαρά

    Χαρά είναι η ευχάριστη κατάσταση του ανθρώπου να χαίρει τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική υγεία.Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται νερό, τροφή, οξυγόνο. Εξίσου σημαντική για την ψυχοσωματική του υγεία είναι η απόκτηση χαράς. 

     Το παιδί με το παιχνίδι θέλει την ευχαρίστησή του, καθώς και οι γονείς επιδιώκουν απ’ την πλευρά τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα χαρούμενο και ευχάριστο περιβάλλον. Οι νέοι θυσιάζουν αρκετά για να είναι χαρούμενοι. Οι μεσήλικες μοχθούν καθημερινά μέσα απ’ την εργασία τους για να εξασφαλίσουν την χαρά και την ευτυχία στην οικογένεια. Οι πιο προχωρημένοι στην ηλικία επιδιώκουν να περάσουν ήσυχα και ειρηνικά με ασφάλεια τα χρόνια που τους απομένουν. Έτσι άπαντες θέλουν την χαρά. 

    Ο άνθρωπος που δεν έχει προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό, δηλαδή δεν έχει γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά του, βρίσκεται σε μια λανθάνουσα κατάσταση να αναζητά την χαρά με λάθος τρόπους. Τα ιδανικά των σημερινών ανθρώπων είναι «Αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου» (Λουκάς ΙΒ’ 19).

    Ζούμε σε μια καταναλωτική, υλιστική εποχή που ο άνθρωπος έχει στρέψει το ενδιαφέρον προς την Γη και τα αγαθά της και στόχος του είναι η απόκτηση και η απόλαυση της ύλης, δηλαδή χρήμα- δόξα- ανέσεις- αισθησιακή ζωή- απολαύσεις. Έτσι αναζητά την χαρά με αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ωραία σπίτια, ταξίδια, διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σώματος, όχι όμως και της ψυχής. Και αυτό φαίνεται διότι είναι περισσότερο ανήσυχος, ταραγμένος, φοβισμένος, αχόρταγος, γεμάτος αγωνία, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα.

    Ο Λόγος του Θεού παραγγέλλει: «Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει, και όπου κλέπται διατριπούσι και κλέπτουσιν» (Ματθαίον ς’19). Επίσης: «Εις τους πλουσίους του κόσμου τούτου παράγγελλε να μην υψηλοφρονώσι, μηδέ να ελπίζωσιν επί την αδηλότητα του πλούτου, αλλά επί τον Θεό τον ζώντα, όστις δίδει εις ημάς πλουσίως πάντα εις απόλαυσιν» (Τιμόθεον Α ς΄ 17).

    Γι’ αυτούς που επιδιώκουν την δόξα, τα αξιώματα ο Λόγος του Θεού λέει: «Πάσα δόξα ανθρώπου ως άνθος χόρτου εξηράνθη, ο χόρτος και το άνθος αυτού εξέπεσε» (Πέτρου Α α΄ 24). «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» αναφωνεί ο σοφός Εκκλησιαστής, ότι η χαρά δεν διέρχεται μέσα από την δόξα. Και η Καινή Διαθήκη: «Δόξα δε και τιμή και ειρήνη εις πάντα τον εργαζόμενο το αγαθόν» (Ρωμαίους β΄ 10).

    Η άντληση χαράς μέσω της σοφίας και της βαθιάς γνώσης κάνει τον σοφό Σωκράτη να λέει ότι «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» και τον Εκκλησιαστή ότι «Εν πολλή σοφία είναι πολλή λύπη και όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον» (Εκκλησιαστής α΄ 18).

    Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σ’ ένα περιβάλλον χαράς και ευλογίας, όμως μετά την πτώση και την έλευση της αμαρτίας ο Κύριος είπε στον Αδάμ «Κατηραμένη να είναι η γη εξαιτίας σου με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου «Γένεσις γ΄ 17).

    Όμως στο σχέδιο του Θεού ήταν να έρθει ξανά η χαρά κι αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.