Πρόσφατα άρθρα

  Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος

  Ο Ιησούς στις τελευταίες στιγμές πριν αναληφθεί, μίλησε στους μαθητές του γι'αυτό που τους ήταν απολύτως απαραίτητο, στο να περπατήσουν και να σταθούν πνευματικά.

  Περιμένετε την επαγγελία του Πατρός [Και συνερχόμενος μετ' αυτών, παρήγγειλε να μη απομακρυνθώσιν από Ιεροσολύμων, αλλά να περιμένωσι την επαγγελίαν του Πατρός, την οποίαν ηκούσατε, είπε, παρ' εμού (Πράξεις α 4)] και θέλετε λάβει δύναμιν όταν το Άγιο Πνεύμα έλθει πάνω σας, που θα φέρνει τη δική μου μαρτυρία σε εσάς καθώς και μέσα απο εσάς θα φανερώνομαι εγώ, τους είπε ο Χριστός. [θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ' υμάς, και θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης (Πράξεις α 8)]

  Θέλω Την Χαρά

  Χαρά είναι η ευχάριστη κατάσταση του ανθρώπου να χαίρει τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική υγεία.Ο άνθρωπος για να ζήσει χρειάζεται νερό, τροφή, οξυγόνο. Εξίσου σημαντική για την ψυχοσωματική του υγεία είναι η απόκτηση χαράς. 

   Το παιδί με το παιχνίδι θέλει την ευχαρίστησή του, καθώς και οι γονείς επιδιώκουν απ’ την πλευρά τους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα χαρούμενο και ευχάριστο περιβάλλον. Οι νέοι θυσιάζουν αρκετά για να είναι χαρούμενοι. Οι μεσήλικες μοχθούν καθημερινά μέσα απ’ την εργασία τους για να εξασφαλίσουν την χαρά και την ευτυχία στην οικογένεια. Οι πιο προχωρημένοι στην ηλικία επιδιώκουν να περάσουν ήσυχα και ειρηνικά με ασφάλεια τα χρόνια που τους απομένουν. Έτσι άπαντες θέλουν την χαρά. 

  Ο άνθρωπος που δεν έχει προσωπική σχέση με τον Ιησού Χριστό, δηλαδή δεν έχει γεννηθεί ο Χριστός στην καρδιά του, βρίσκεται σε μια λανθάνουσα κατάσταση να αναζητά την χαρά με λάθος τρόπους. Τα ιδανικά των σημερινών ανθρώπων είναι «Αναπαύου, φάγε, πίε, ευφραίνου» (Λουκάς ΙΒ’ 19).

  Ζούμε σε μια καταναλωτική, υλιστική εποχή που ο άνθρωπος έχει στρέψει το ενδιαφέρον προς την Γη και τα αγαθά της και στόχος του είναι η απόκτηση και η απόλαυση της ύλης, δηλαδή χρήμα- δόξα- ανέσεις- αισθησιακή ζωή- απολαύσεις. Έτσι αναζητά την χαρά με αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ηλεκτρονικά παιχνίδια, ωραία σπίτια, ταξίδια, διάφορες δραστηριότητες που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του σώματος, όχι όμως και της ψυχής. Και αυτό φαίνεται διότι είναι περισσότερο ανήσυχος, ταραγμένος, φοβισμένος, αχόρταγος, γεμάτος αγωνία, εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα.

  Ο Λόγος του Θεού παραγγέλλει: «Μη θησαυρίζετε εις εαυτούς θησαυρούς επί της γης, όπου σκώληξ και σκωρία αφανίζει, και όπου κλέπται διατριπούσι και κλέπτουσιν» (Ματθαίον ς’19). Επίσης: «Εις τους πλουσίους του κόσμου τούτου παράγγελλε να μην υψηλοφρονώσι, μηδέ να ελπίζωσιν επί την αδηλότητα του πλούτου, αλλά επί τον Θεό τον ζώντα, όστις δίδει εις ημάς πλουσίως πάντα εις απόλαυσιν» (Τιμόθεον Α ς΄ 17).

  Γι’ αυτούς που επιδιώκουν την δόξα, τα αξιώματα ο Λόγος του Θεού λέει: «Πάσα δόξα ανθρώπου ως άνθος χόρτου εξηράνθη, ο χόρτος και το άνθος αυτού εξέπεσε» (Πέτρου Α α΄ 24). «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης» αναφωνεί ο σοφός Εκκλησιαστής, ότι η χαρά δεν διέρχεται μέσα από την δόξα. Και η Καινή Διαθήκη: «Δόξα δε και τιμή και ειρήνη εις πάντα τον εργαζόμενο το αγαθόν» (Ρωμαίους β΄ 10).

  Η άντληση χαράς μέσω της σοφίας και της βαθιάς γνώσης κάνει τον σοφό Σωκράτη να λέει ότι «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα» και τον Εκκλησιαστή ότι «Εν πολλή σοφία είναι πολλή λύπη και όστις προσθέτει γνώσιν, προσθέτει πόνον» (Εκκλησιαστής α΄ 18).

  Ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο σ’ ένα περιβάλλον χαράς και ευλογίας, όμως μετά την πτώση και την έλευση της αμαρτίας ο Κύριος είπε στον Αδάμ «Κατηραμένη να είναι η γη εξαιτίας σου με λύπας θέλεις τρώγει τους καρπούς αυτής πάσας τας ημέρας της ζωής σου «Γένεσις γ΄ 17).

  Όμως στο σχέδιο του Θεού ήταν να έρθει ξανά η χαρά κι αυτός είναι ο Ιησούς Χριστός.

  Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.