Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Η Αγάπη Του Θεού

    Σας χαιρετάμε στο όνομα του Ιησού Χριστού, με την παράκληση μας να δεχθείτε ένα μήνυμα ζωής που όλοι μας χρειαζόμαστε.

    Το ευαγγέλιο είναι ο γραπτός Λόγος του Θεού που μας χάρισε ο ουράνιος Πατέρας μας δια του Χριστού και μας γνωστοποιήθηκε δια του ευαγγελίου, η πατρική Του στοργή καθώς και η αγάπη του. Κανείς δεν πρέπει να αμφισβητήσει την αγάπη Του αυτή, αλλά μάλλον να την αναζητήσει και να την γνωρίσει.

    Ο απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Ρωμαίους (κεφ. ιγ εδ. 13-14) γράφει: «Είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ` ότι επιστέψαμε. Η νύχτα προχώρησε, η δε ημέρα επλησίασεν ας απορρίψουμε λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ντυθούμε τα όπλα του φωτός. Ας περιπατήσωμεν ευσχημόνως ως εν ημέρα μη εις συμπόσια και μέθας, μη εις κοίτας και ασελγείας, μη εις έριδα και φθόνον. Αλλ` ενδύθητε τον Κύριον Ιησού Χριστόν και μη φροντίζετε περί της σαρκός εις το να εκτελείτε τας επιθυμίας αυτής». Ας υπακούσουμε στην φωνή του Θεού διότι δύσκολες μέρες έρχονται.

    Η προσφορά της αγάπης του Θεού μας δίδετε δωρεάν, δεν είναι άσοφο από μέρους μας να την χάσουμε; ενώ τόσο πολύ κόστισε στον Θεό θυσιάζοντας στον Σταυρό του Γολγοθά, χάριν ημών ό,τι πολυτιμότερο είχε, τον Υιόν Του τον μονογενή και δι' Αυτού μας χάρισε άφθονη ζωή.

    Η αγάπη του Θεού δεν είναι σαν του ανθρώπου αλλά ασύλληπτη σε ύψος, βάθος, πλάτος και μήκος. Αυτό μας φανερώνει στην Γραφή ο απόστολος Παύλος στην επιστολή προς Τίτον (κεφ. β εδ. 11-13): «Εφανερώθη η χάρις του Θεού η σωτήριος είς πάντας ανθρώπους, διδάσκοντας ημάς να αρνηθώμεν την ασέβειαν και τας κοσμικάς επιθυμίας και να ζήσωμεν σωφρόνως και δικαίως και ευσεβώς στον παρόντα αιώνα, προσμένοντες την μακαρίαν ελπίδα και φανέρωση της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού όστις έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών δια να μας λυτρώσει από πάσης ανομίας και να μας καθαρίσει εις εαυτόν λαόν εκλεκτόν». Τι θα κερδίσουμε αν απορρίψουμε την αγάπη του Θεού; Θλίψη, πόνο και θάνατο. Εάν όμως την δεχθούμε, τιμή και δόξα μας περιμένει.

    Ας πλησιάσουμε λοιπόν με σεβασμό τον Χριστό ώστε να απολαύσουμε τις υποσχέσεις του Θεού προς εμάς. Είναι καιρός να ξαναβρούμε τον χαμένο εαυτό μας μέσα στην εκκλησία του Θεού, στην οικογένεια και όχι στη σαρκολατρεία με τα φοβερά επακόλουθα της.

    Μερικοί απορρίπτουν την αλήθεια του ευαγγελίου και σέρνονται σαν τους χοίρους μέσα στον βούρκο. Γιατί; Τι θα κερδίσουμε μακριά από την αγάπη του Χριστού; Ας μην ξεγελιόμαστε άλλο ότι μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μόνοι μας τον χαμένο παράδεισο. Αδύνατον, όσοι προσπάθησαν απέτυχαν οικτρώς. Από εμάς προσωπικά εξαρτάται το κακό ή καλό μέλλον μας. Εάν απορρίψουμε, όσο ζούμε, την αγάπη του Θεού θα μετανιώσουμε πικρά, εάν όμως την δεχθούμε θα χαιρόμαστε πάντοτε. Δεν φτιαχτήκαμε μόνο για λίγο φαγητό και λίγο ντύσιμο και μετά να πεθάνουμε. Όχι, ο Χριστός αναστήθηκε κατά το ευαγγέλιο και μας άνοιξε το δρόμο της αναστάσεως μας για ζωή αιώνια.

    Σήμερα, κάλεσε τον Χριστό να σου αποκαλυφθεί καθώς εκατομμύρια συνάνθρωποι μας το έκαναν και δεν μετάνιωσαν ποτέ. Είναι ο Μόνος που μας αγαπά ειλικρινά και το απέδειξε με τον θάνατό Του στον σταυρό του Γολγοθά. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια, είναι ο Μόνος που συγχωρεί όλες μας τις αμαρτίες δίδοντας μας ειρήνη και χαρά με μια απλή πίστη στο ευαγγέλιο Του.

    Η εκλογή είναι πλέον δική μας να ακολουθήσουμε τη ζωή ή τον θάνατο. Ας μην αμελήσουμε όσο έχουμε αυτή την ευκαιρία. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός θέλει να μας ευλογήσει όλους μας.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.