Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Ειρήνη Υμίν

    1) «Δόξα εν υψίστοις Θεώ, και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία» (Λουκάς β΄14)

    Το πιο συγκλονιστικό γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η Γέννηση του Ιησού Χριστού. Ο Θεός έγινε άνθρωπος, πήρε δούλου μορφή (Φιλιππισίους β΄6-8), μας έδειξε το δρόμο της ταπείνωσης μέσα σ' έναν βρώμικο στάβλο, την καρδιά μας. Ο χρόνος την στιγμή εκείνη σταμάτησε, άρχισε να μετρά αντίστροφα και να παρασέρνει στην οδό της ελευθερίας, της λύτρωσης, όλους εκείνους που θα αφήσουν την Αγάπη Του να γεμίσει κάθε πτυχή του εαυτού τους (Ρωμαίους γ΄24-26).

    Δόξα στον Θεό για το σχέδιο αυτό της σωτηρίας που με αυτόν τον απλό τρόπο το ξεδιπλώνει στην καρδιά μας δείχνοντας το δρόμο της θυσίας, της αυταπάρνησης, της φιλαδελφείας, της Αγάπης του Σταυρού. Η ειρήνη γεννήθηκε στην γη πριν 2000 χρόνια σ' ένα μέρος ερημικό, ξεχασμένο, αφιλόξενο, εχθρικό. Και σήμερα ο ίδιος κόσμος σε ένα άλλο περιβάλλον, της τεχνολογίας, των αριθμών, της επιστήμης, των τεχνοκρατών, της αδικίας, της πείνας, της μετανάστευσης, της διαφθοράς, της διαστροφής, των οικονομικών αδιεξόδων έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από την ειρήνη του Χριστού. Την εσωτερική ειρήνη που χρειάζεται ο άνθρωπος (Ιωάννης ιδ΄1-4) για να καταλαγιάσει τα κύματα του κόσμου βάζοντας σωστή ιεράρχηση στις άμεσες προτεραιότητες του που είναι η ευτυχία κοντά στο Χριστό και κατ' επέκταση η σωτηρία της ψυχής του.

    2) «… μη φοβείσθε, διότι ιδού ευαγγελίζομαι εις εσάς χαρά μεγάλη ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν, διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ όστις είναι Χριστός Κύριος.» (Λουκάς β΄10-11)

    Το μήνυμα της χαράς είναι ο ζωντανός Χριστός αντίδοτο στην κυριαρχία του φόβου της κοινωνίας, των μέσων ενημέρωσης, της καταστροφής, του αδιεξόδου. "Μη φοβείσθαι" είπε ο Άγγελος, μας το λέει και ο Χριστός σήμερα δια του Ευαγγελίου ελάτε όλοι οι κουρασμένοι, οι φορτωμένοι, οι αδικημένοι, αφήστε το φορτίο του φόβου στα πόδια μου και εγώ σαν αντάλλαγμα θα σας δώσω την ειρήνη για να γεμίσει με χαρά τις καρδιές σας.

    Γεννήθηκε ο "Σωτήρας" που σπάει τις αλυσίδες της άγνοιας, της απληστίας, του εγωισμού, της αυτοδικαίωσης και αποκαλύπτει το ευαγγέλιο της σωτηρίας, το λιμάνι της Εκκλησίας, την πληρότητα του Αγίου Πνεύματος και την ουράνια βασιλεία στις διψασμένες ψυχές, στις πονεμένες και απλοϊκές καρδιές.

    Ο Ιησούς Χριστός διαβαίνει αυτή την ώρα για σένα, «άρπαξε την ευκαιρία» .

     Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.