Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Ιδού Τα Πάντα Εγιναν Νέα

    Χαιρόμαστε για αυτή την επικοινωνία μας και ευχόμαστε έναν ευλογημένο χρόνο σε όλους μας. Μπήκαμε στο έτος 2011,ένας καινούριος χρόνος βρίσκεται μπροστά μας ,δεν θα αναφερθούμε στις δυσκολίες διότι από παντού στέλνονται μηνύματα απαισιοδοξίας. Μπορούμε όμως από μία μοναδική πηγή να αντλήσουμε αισιόδοξα μηνύματα και αυτή η πηγή είναι το Ευαγγέλιο.

    Ο θεός είναι ο μόνος που θέλει να μας βλέπει όλους ευτυχισμένους γι' αυτό φωνάζει «Και τώρα άκουσε άνθρωπε τι ζητά Κύριος ο Θεός σου από εσέ, επιθυμεί να φοβείσαι Κύριον τον Θεόν σου, να περιπατής εις πάσας τας οδούς αυτού, να αγαπάς Αυτόν, και να λατρεύης Κύριον τον Θεόν σου εξ'όλης της καρδίας σου, και εξ'όλης της ψυχής σου, να φυλάτης τας εντολάς Κυρίου,και τα διατάγματα αυτού, τα οποία προστάζει εις σε σήμερον δια το καλόν σου.» (Δευτερονόμιο 10:12-13)

    Αγαπητοί μας το μόνο που αξίζει είναι εκείνο που μένει. Όλα γρήγορα περνούν και φεύγουν γι' αυτό ο πανάγαθος Θεός λέει: «Πάσα σαρξ είναι ως χόρτος και πάσα δόξα ανθρώπου ως άνθος χόρτου. Εξηράνθη ο χόρτος και το άνθος αυτού εξέπεσεν ο Λόγος όμως του Κυρίου μένει στον αιώνα» (Α΄ Πέτρου 1:24-25). Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει το πέρασμα του χρόνου και κάθε χρόνος είναι χρόνος φθοράς. Επιθυμεί ο άνθρωπος να είναι υγιής, νέος χωρίς προβλήματα. Πράγματι για μια τέτοια ζωή δημιουργηθήκαμε και μπορούμε να την απολαύσουμε μόνο με πίστη στον ενσαρκωθέντα Ιησού Χριστό.

    Ο Απόστολος Παύλος γράφει «Εάν ο εξωτερικός μας άνθρωπος φθείρεται ο εσωτερικός όμως ανανεούται καθ'εκάστην ημέραν» (Β΄ προς Κορινθίους 4:16). Δια του Ευαγγελίου μας χαρίζεται η αιώνιος ζωή. Το είπε ο Ιησούς Χριστός στη Μάρθα την αδελφή του Λαζάρου «Εγώ είμαι η ανάσταση και η ζωή ο πιστεύων εις εμέ και αν αποθάνη θέλει ζήση. Και πας όστις ζη και πιστεύη εις εμέ δεν θέλει αποθάνη εις τον αιώνα. Πιστεύης τούτο;» (κατά Ιωάννη 11:25-26). Αυτή είναι η μεγάλη και μοναδική αλήθεια που εάν την δεχθούμε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που μας επιφυλάσσει αυτό το νέο έτος.

    Μόνο δια της πίστεως μπορεί να αφαιρεθεί το αμαρτωλό παρελθόν και να οδηγηθούμε στο ΝΕΟ και ευλογημένο «Εάν τις είναι εν Χριστώ, είναι νέο κτίσμα τα αρχαία παρήλθον, ιδού τα πάντα έγιναν νέα» (Β΄ προς Κορινθίους 5:17).

    Ας σταματήσουμε να λέμε και να δεχόμαστε το ψέμα που καθημερινά διαπιστώνουμε βλέποντας την υποκρισία, την αδικία ,τη διαφθορά και την κακία, νομίζοντας μερικοί ότι έτσι μπορούν να ζήσουν άνετα εις βάρος των πτωχών. Όχι, όλοι αυτοί είναι θύματα του πατέρα του ψεύδους που είναι ο Διάβολος.

    Αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει το συγκεκριμένο μήνυμα, ώστε ο νέος χρόνος να μας βρει στην αγκαλιά του Χριστού μας, ώστε να μην μετανιώσουμε όταν είναι πλέον αργά, αλλά σήμερα να ακολουθήσουμε τις συμβουλές του Ευαγγελίου και να αντιμετωπίσουμε με ειρήνη,χαρά και αισιοδοξία το νέο χρόνο. Πώς θα γίνει; Διαβάζοντας το Ευαγγέλιο και προσευχόμενοι, διότι τα αδύνατα απ' τους ανθρώπους είναι δυνατά στο Θεό.

    Ας ξεκινήσουμε με το Θεό και δεν θα χάσουμε. Έτσι και μόνο θα μας αφαιρεθεί ο φόβος και η πίεση που προσπαθούν να βάλουν οι ασεβείς και πονηροί. Ο μόνος που μας αγαπά είναι ο Χριστός και το απέδειξε με την θυσία του στο σταυρό του Γολγοθά. Δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε στο ξεκίνημα του σωτήριου έτους 2011 τη μοναδική Αλήθεια για μια ευτυχισμένη ζωή.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.