Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Η Ειρήνη Του Θεού Μέσα Σε Κρίση

    Η απόλυτη εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια προσφέρει γαλήνη στη ψυχή του ανθρώπου, μια γαλήνη που είναι εντελώς διαφορετική από την υποτιθέμενη ειρήνη του κόσμου που είναι επίπλαστη, επιφανειακή, και όπου οι άνθρωποι προσπάθησαν για αυτήν, με τη μία ή την άλλη αιτία κατέρρευσε κάθε προσπάθεια τους.

    «Μη μεριμνάτε περί μηδενός· αλλά εν παντί πράγματι ας γνωρίζονται τα ζητήματά σας προς τον Θεόν μετ’ ευχαριστίας δια της προσευχής και της δεήσεως. Και η ειρήνη του Θεού, η υπερέχουσα πάντα νουν, θέλει διαφυλάξει τας καρδίας σας και τα διανοήματά σας δια του Ιησού Χριστού.» (Φιλιππησίους δ΄6-7)

    Η Ειρήνη του Θεού είναι ισχυρή, ακλόνητη και συνεχής στα παιδιά Του που έχουν εμπιστευτεί ολοκληρωτικά τη ζωή τους σ’ Εκείνον.

    Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στο πέρασμα της ζωής αυτής που άλλοτε είναι σχετικά μικρές και σύντομες και άλλοτε μακροχρόνιες και πολύ ισχυρές. Σε όλες τις περιπτώσεις η ειρήνη Του Θεού είναι αυτή που διαφυλάττει τις καρδιές μας και τα διανοήματά μας δια του Ιησού Χριστού. Στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας, τα μηνύματα που έρχονται από παντού είναι απογοητευτικά και πολλές φορές απελπιστικά. Οι άνθρωποι που αφήνουν τους εαυτούς τους να παρασυρθούν μέσα σ’ αυτό το κύμα απογοήτευσης χωρίς να έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στον Αληθινό Θεό, θα βρεθούν σε μεγάλα αδιέξοδα.

    Όσοι όμως έχουν στηρίξει τη ζωή τους ολοκληρωτικά στο Θεό και η ειρήνη Του πλημμυρίζει τις καρδιές τους, ενώ αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες,έχουν πραγματική χαρά και ελπίδα γιατί η ειρήνη Του Θεού δεν είναι επιφανειακή, ούτε καθορίζεται  από τυχόν όμορφες ή άσχημες καταστάσεις, αλλά είναι τόσο βαθιά και ισχυρή που ελευθερώνει αληθινά τον άνθρωπο από σκέψεις και μέριμνες.

    Ο τρόπος για να αποκτήσουμε την ειρήνη Του Θεού σε κάθε περίσταση της ζωής μας, είναι να παραδώσουμε ολοκληρωτικά τη ζωή μας σ΄ Αυτόν, να αποδεχθούμε το έργο της σταυρικής θυσίας του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που έφερε τη καθοριστική και αδιαμφισβήτητη ειρήνη μεταξύ ημών των ανθρώπων και του Θεού, και εν συνεχεία να μη μεριμνάμε περί μηδενός αλλά για κάθε ζήτημά μας να προσφεύγουμε στο Ουράνιο Πατέρα μας με ευχαριστία και η ειρήνη Του θα διαφυλάξει τις καρδιές μας και τα διανοήματά μας δια του Ιησού Χριστού.

    Η ειρήνη είναι δωρεά του Θεού προς τον άνθρωπο μαζί με τα άλλα δώρα που περιέχονται στο καρπό του Αγίου Πνεύματος και είναι τα εξής: αγάπη, χαρά, ειρήνη που προείπαμε, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια. (προς Γαλάτας ε’ 22).

    Μέσα σε όλες τις περιστάσεις της ζωής που οι περισσότερες είναι δύσκολες ας φροντίζουμε με επιμέλεια να έχουμε ειρήνη με τους γύρω μας, να ζούμε τη καθαρή και αγία ζωή όπως αναφέρεται στο Ευαγγέλιο, να αφήνουμε όλο μας το βάρος και τις αγωνίες στα χέρια του Παντοδύναμου Θεού και Εκείνος ως Πιστός Κύριος θα φροντίζει αδιάλλειπτα να μας παρέχει τα απαραίτητα για την επιβίωση μας, αλλά το βασικότερο είναι ότι θα χαρίζει καθημερινά την αληθινή χαρά και ειρήνη στις καρδιές μας.

    Η απόλυτη εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια προσφέρει γαλήνη στη ψυχή του ανθρώπου, μια γαλήνη που είναι εντελώς διαφορετική από την υποτιθέμενη ειρήνη του κόσμου που είναι επίπλαστη, επιφανειακή, και όπου οι άνθρωποι προσπάθησαν για αυτήν, με τη μία ή την άλλη αιτία κατέρρευσε κάθε προσπάθεια τους.

    Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας λέει: «Ειρήνη αφήνω εις εσάς, ειρήνην την εμήν δίδω εις εσάς· ουχί καθώς ο κόσμος δίδει, σας δίδω Εγώ. Ας μη ταράττηται η καρδία σας, μηδέ ας δειλιά.» (κατά Ιωάννη ιδ’ 27)

    Ο Θεός φροντίζει με τόσο όμορφο και αρμονικό τρόπο για τα κρίνα του αγρού και για τα πετεινά του ουρανού, που ούτε ο σοφός Σολομώντας δε μπόρεσε να διαννοηθεί τη θαυμαστή ομορφιά των κρίνων του αγρού.

    Ο Ζωντανός Θεός που αποδεδειγμένα αγάπησε υπέρμετρα το πλάσμα Του, τον άνθρωπο που είναι πλασμένος «κατ΄εικόνα Του» δε θα φροντίσει γι’ αυτόν;

    Ας έχουμε λοιπόν απόλυτη εμπιστοσύνη στο Βράχο των Αιώνων, Το Ζωντανό Θεό μας. Αμήν.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.