Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Η Ανατροφή Των Παιδιών

    Ένα σημαντικό θέμα που απασχολεί κάθε οικογένεια είναι πως θα μεγαλώσει σωστά τα παιδιά της.

    Ο γονιός προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να προσφέρει υλικά και πνευματικά εφόδια στα παιδιά του. Θέλει να θέσει τις βάσεις που θα αναπτυχθεί το παιδί για να φτάσει στην ανεξαρτησία και στην ευτυχία. Η προσπάθεια είναι δύσκολη και το αποτέλεσμα πολλές φορές αμφίβολο. Κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που κουβαλάει έναν δικό του προσωπικό κόσμο.

    Για να προσεγγίσουν οι γονείς αυτό τον κόσμο χρειάζονται μεγάλα αποθέματα κατανόησης και αγάπης έχοντας σαν πυξίδα τον Λόγο του Θεού για να μη χάσουν τον προσανατολισμό τους (κάνοντας το σωστό), αφήνοντας το Πνεύμα το Άγιο να ενεργήσει στις απαλές ψυχές των παιδιών και να φέρει το όμορφο αποτέλεσμα της ελευθερίας, ευτυχίας στις ζωές των τέκνων τους.

    Παρατηρώντας γύρω μας αντικρίζουμε παιδιά που ενώ ξεκινήσανε καλά, έχουν παγιδευτεί σε ναρκωτικά, αλκοόλ, άσωτη και άστατη ζωή, στην παρανομία, σε ψυχικές ασθένειες, και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάτι που να τους δίνει ελπίδα και όραμα για ζωή και δημιουργία.

    Το Ευαγγέλιο είναι ένα σημαντικό πνευματικό εργαλείο στα χέρια κάθε οικογένειας να δείξει τον τρόπο αλλά και να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στις καρδιές των παιδιών. Έχει την δύναμη να αλλάξει τις καρδιές των γονιών, να τις ευθυγραμμίσει με το θέλημά του, ώστε να κάνουν τις σωστές επιλογές με κατανόηση και υπομονή στην διαπαιδαγώγηση των νεανικών ψυχών.

    Ο Λόγος του Θεού μας λέει: «Δίδαξον το παιδίον εν αρχή της οδού αυτού και δεν θέλει απομακρυνθεί απ' αυτής ουδέ όταν γηράση» (Παροιμίαι κβ΄ 6). Ο Απόστολος Παύλος λέει για τον νεαρό Τιμόθεο… «από βρέφος γνωρίζεις τα Ιερά γράμματα , τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν» (Β΄ προς Τιμόθεον γ΄15). Το πρώτο βήμα να σπείρουμε τα λόγια του Χριστού στις τρυφερές καρδιές για να βλαστήσει η ελπίδα και η Αγάπη που μόνο ο Χριστός μπορεί να ενεργοποιήσει.

    «Οι πατέρες μη παροργίζετε τα τέκνα σας, αλλά εκτρέφετε αυτά εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου» (προς Εφεσσίους ς΄ 4). Ο Θεός να δώσει την σοφία του στους γονείς, ώστε να αντιλαμβάνονται τα όρια κάθε νεανικής ψυχής που πλάθεται, χωρίς υπερβολές και ακρότητες έτσι ώστε να γίνεται οικοδομή στις ψυχές τους. Να είμαστε συμβουλευτικοί απέναντί τους αλλά και ανεκτικοί στις επιλογές τους, μην ξεχνώντας πως φέρθηκε ο πατέρας στον Άσωτο Υιό με συμπόνια, υπομονή και Ουράνια αγάπη. Να είμαστε προνοητικοί, να κάνουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις όταν τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχό πρώτα με τη ζωή μας και δεύτερον με επώδυνες αλλαγές όταν χρειάζεται να κλείσει η πληγή, έχοντας σαν παράδειγμα τα παιδιά του Ηλεί που ενώ θα μπορούσε να παρέμβει νωρίς, τα άφησε με τραγικά αποτελέσματα.

    Η εκκλησία σαν κιβωτός με την ασφάλεια που παρέχει, η συναναστροφή των νέων σε ένα περιβάλλον σεβασμού, κατανόησης, έχοντας τον ίδιο σκοπό, την ίδια ελπίδα, θα δώσει τα απαραίτητα ψυχικά στηρίγματα στα παιδιά μας. Οι γονείς να μιμηθούνε το παράδειγμα της Άννας που αφιέρωσε το παιδί της στον Κύριο, γιατί γνώριζε ότι μόνο Αυτός μπορεί να ενεργήσει στην καρδιά του παιδιού της, και μέσα από τον Σαμουήλ ευλογήθηκε ένας ολόκληρος λαός.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.