Πρόσφατα άρθρα

  Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία.

  Καθώς τα γεγονότα καλπάζουν στον πλανήτη μας, είναι καιρός να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε το γεγονός των Χριστουγέννων αντλώντας πληροφορίες μόνο από τις έγκυρες Άγιες Γραφές.
  Παραδόσεις ανθρώπινες θα μας μπερδέψουν.
  Η ενσάρκωση του Θεού Ιησού Χριστού είναι μεγάλο μυστήριο [Και αναντιρρήτως το μυστήριον της ευσεβείας είναι μέγα· ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν πνεύματι, εφάνη εις αγγέλους, εκηρύχθη εις τα έθνη, επιστεύθη εις τον κόσμον, ανελήφθη εν δόξη.Α' Τιμοθέου 3:16].
  Τα μυστήρια του Θεού δεν εξηγούνται με ανθρώπινη λογική ή σκέψη αλλά μόνο με την αποκάλυψη που μας δίνει ο Θεός δια του Πνεύματός Του.

  Το Δώρο Του Θεού Είναι Ο Ιησούς Για Σένα

  «Έγεινε δε ο ιδρώς αυτού ως θρόμβοι αίματος καταβαίνοντες εις την γην» (Λουκάς κβ΄ 44 )

  Η άπειρη Αγάπη του Θεού για τo πλάσμα του αποκαλύφθηκε πάνω στον αγαπητό υιό του, το γλυκό Νυμφίο. Η Αγάπη του έγινε σταγόνες αγωνίας για μένα και για σένα, σταγόνες οικτιρμών και σπλάχνων εκεί όπου ήσουν χαμένος στο πέλαγος , στο χείλος του γκρεμού. Άπλωσε το χέρι ο Ιησούς Χριστός στην απόγνωσή μας, στην άγνοιά μας, στον καταστροφικό εγωισμό μας, με ιδρώτα αγάπης στράγγιξε το μέτωπό του για τη σωτηρία σου.ֺ

  Ιδρώτας που έγινε σταγόνες αίματος για να σε καθαρίσουν, να σε λευκάνουν, να σου δώσουν ελευθερία, να σε γεννήσουν νέο άνθρωπο πάνω στο Σταυρό. Σταγόνες αίματος που κύλησαν και δημιούργησαν πηγή, το Λόγο της Ζωής για να μπορείς να δροσιστείς, να τραφείς, να περπατήσεις στην Νέα σου Ζωή «κοινωνός Θείας Φύσης».

  Εσύ που διαβάζεις αυτά τα λόγια μάθε ότι ο Χριστός σε αγαπάει, σε νοιάζεται, σε νοιώθει, σε αγγίζει με το σπλαχνικό βλέμμα του «και ευρεθείς κατά το σχήμα ως άνθρωπος εταπείνωσεν εαυτόν , γενόμενος υπήκοος μέχρι θανάτου, θανάτου δε σταυρού.»(Φιλιππησίους β΄ 8)

  Όμως ο άνθρωπος αντί για ευγνωμοσύνη , στρέφεται εγωιστικά ενάντια στην Αγάπη του Θεού, μακριά από την ζεστασιά του Φωτός, εγκλωβισμένος στο σκοτάδι «Και οι άνδρες οι κρατούντες τον Ιησού ενέπαιζον αυτόν δέροντεςֺ και περικαλύψαντες αυτόν, ερράπιζον το πρόσωπον αυτού.» (Λουκάς κβ΄ 63)

  Όμως ο Ιησούς ήταν το τρυφερό φυτό, η ρίζα πάνω σε ξερή γη που πήρε στέρεη απόφαση να ανέβει στο Σταυρό, να καρφωθεί για τις αμαρτίες σου και τις ασθένειές σου και να σου εξαλείψει το χειρόγραφο της καταδίκης σου. «Καταπεφρονημένος και απερριμένος υπό των ανθρώπωνֺ... Αυτός τωόντι τας ασθενείας ημών εβάστασε, και τας θλίψεις ημών επεφορτίσθη» (Ησαΐας νγ΄ 3-4)

  Και ο γλυκός Ναζωραίος πήρε το δρόμο για το Γολγοθά, πήρε το δρόμο της ευεργεσίας γιατί τα πρόσωπά μας ήταν ζωγραφισμένα στην καρδιά του και στις παλάμες του που σε λίγο θα γέμιζαν αίμα.

  Όμως το πλάσμα δεν καταλαβαίνει , δεν εννοεί το μέγεθος της θυσίας. «Ηκολούθει δε αυτόν πολύ πλήθος του λαού, και γυναικών, αίτινες και ωδύροντο και εθρήνουν αυτόν. Στραφείς δε προς αυτάς ο Ιησούς είπε, Θυγατέρες της Ιερουσαλήμ, μη κλαίετε δι' εμέ, αλλά δι' εαυτάς κλαίετε και διά τα τέκνα σας.» (Λουκάς κγ΄ 27-28)

  Όμως ο Χριστός όταν τον ραπίζεις γυρίζει και το άλλο πρόσωπο, με το βλέμμα της Ουράνιας Αγάπης, ψιθυρίζει «Πάτερ, συγχώρησον αυτούς διότι δεν εξεύρουσι τι πράτουσι.» (Λουκάς κγ΄ 34)

  Ακόμη και λίγο πριν παραδώσει το Πνεύμα του στον Πατέρα πασχίζει για την σωτηρία σου γιατί σε θέλει ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ευλογημένο ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ «Αληθώς σοι λέγω, σήμερον θέλεις είσθαι μετ' εμου εν τω παραδείσω.»

  Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.