Πρόσφατα άρθρα

    Διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος. [Λουκάς 2:11]

    Σήμερον: Αυτός που έκανε τα σύμπαντα και τους αιώνες ενανθρώπησε [Ο Θεός αφού ελάλησε το πάλαι προς τους πατέρας ημών διά των προφητών πολλάκις και πολυτρόπως,εν ταις εσχάταις ταύταις ημέραις ελάλησε προς ημάς διά του Υιού, τον οποίον έθεσε κληρονόμον πάντων, δι' ου έκαμε και τους αιώνας· Εβραίους 1:1-2]
    Εγεννήθη: [Διότι παιδίον εγεννήθη εις ημάς, υιός εδόθη εις ημάς· και η εξουσία θέλει είσθαι επί τον ώμον αυτού· και το όνομα αυτού θέλει καλεσθή Θαυμαστός, Σύμβουλος, Θεός ισχυρός, Πατήρ του μέλλοντος αιώνος, Άρχων ειρήνης. Ησαίας 9:6]
    Εις εσάς: [Και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών, και είδομεν την δόξαν αυτού, δόξαν ως μονογενούς παρά του Πατρός, πλήρης χάριτος και αληθείας. Ιωάννης 1:14]

    Το Εργο Του Ιησού

    Μας αγαπάει και ενδιαφέρεται προσωπικά για τον κάθε άνθρωπο, για τις ανάγκες και τα προβλήματα του. Έλα στον Ιησού και επέτρεψε του να αποκαταστήσει την χαρά που λείπει από την καρδιά σου, την ειρήνη που σου στέρησε η αμαρτία. Ο Χριστός έχει ανοίξει την αγκαλιά Του για σένα.

    «Πνεύμα Κυρίου είναι επ’εμέ· διά τούτου με έχρισε· με απέστειλε διά να ευαγγελίζωμαι πρός τους πτωχούς, διά να ιατρεύσω τους συντετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω πρός τους αιχμαλώτους ελευθερίαν, και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν, να αποστείλω τους συντεθλασμένους εν ελευθερία, δια να κηρύξω ευπρόσδεκτον Κυρίου ενιαυτού» (Λουκάς δ’18)

    Ο Κύριος έχει ξεκινήσει την δημόσια δράση του, βρίσκεται στην συναγωγή των Ιουδαίων της Ναζαρέτ που ήταν μια πόλη της Γαλιλαίας. Την πόλη στην οποία είχε μεγαλώσει και ανατραφεί. Είχαν την συνήθεια οι Ιουδαίοι να μαζεύονται σε ένα τόπο που ονομαζόταν συναγωγή και να διαβάζουν την Παλαιά Διαθήκη. Από το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί, τον περιέβαλαν αρκετοί άνθρωποι που τον γνώριζαν από μικρό παιδί. Ο Ιησούς είχε μεγαλώσει ανάμεσα τους, ταπεινά χωρίς να τον διακατέχει πνεύμα υπεροχής έναντι των άλλων ανθρώπων, προσηλωμένος στο θείο έργο που του είχε αναθέσει ο Πατέρας. Ο Κύριος σηκώνεται και διαβάζει μερικά εδάφια από τον προφήτη Ησαϊα, Ησαϊας ξα΄1 που αναφέρονται στο πρόσωπο του Μεσσία. 

    "Πνεύμα Κυρίου είναι επ’εμε·" το Πνεύμα Κυρίου όπως αναφέρεται δεν είναι άλλο από το Πνεύμα το Άγιο. «Ο δε Ιησούς πλήρης Πνεύματος Αγίου» κατά Λουκάν δ’1 όπως μας διηγείται ο Λουκάς στην αρχή του ίδιου κεφαλαίου. Το Άγιο Πνεύμα αναπαύεται στο πρόσωπο του Ιησού λόγω του αγιασμού και της καθαρότητας του.

    "Δια τούτο με έχρισε·" ο Ιησούς Χριστός είναι ο κεχρισμένος του Πατέρα Θεού. Το όνομα του, το δηλώνει, Ιησούς που σημαίνει Σωτήρας. Ο Χριστός ήταν Εκείνος που μας έπλασε και μας δημιούργησε καταρχάς στο κήπο της Εδέμ, τώρα αναλαμβάνει να μας αναπλάσει και να αποκαταστήσει την σχέση μας, του πεσόντα άνθρωπου με το Πατέρα Θεό. 

    "Με απέστειλε δια να ευαγγελίζωμαι προς τους πτωχούς", η αποστολή του Κυρίου είχε συγκεκριμένο σκοπό, να ευαγγελίζει τους πτωχούς. Το μήνυμα του Χριστού «το ευαγγέλιο» είναι μήνυμα χαράς, μήνυμα ελπίδας και σωτηρίας. Και οι άνθρωποι μοιράζουν ευχές και δημιουργούν ελπίδες που δεν μπορούν πάντα να πραγματοποιήσουν. Ο Κύριος είναι εκείνος που παρηγορεί πραγματικά την καρδιά μας. Έτσι μας γράφει ο Απ. Παύλος (Β΄Κορινθίους η΄9) «διότι εξεύρετε την χάριν του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ότι πλούσιος ών, επτώχευσε διά σας, δια να πλουτήσητε σεις με την πτωχείαν εκείνου».

    "Δια να ιατρεύσω τους συντετριμένους την καρδίαν", εκείνος πάνω στο σταυρό του Γολγοθά εκτός από τις αμαρτίες μας, βάστηξε τις αρρώσιες μας και τις θλίψεις μας. Ο Ιησούς είναι ο γιατρός που θεραπεύει κάθε νόσο και κάθε ασθένεια, γιατρός ψυχής και σώματος. Ο Χριστός αποβλέπει στην θεραπεία του ανθρώπου, τόσο τις ψυχής από πάθη και αδυναμίες, όσο και από τις σωματικές ασθένειες.

    "Να κηρύξω προς τους αιχμαλώτους ελευθερίαν", όλοι είμασταν αιχμαλωτισμένοι από τον Διάβολο πράττοντας την αμαρτία. Μας καλεί μέσα από την μετάνοια και τις αρετές να οδηγηθούμε στον αγιασμό και δι’αυτού στην αιώνια ζωή.

    "Και προς τους τυφλούς ανάβλεψιν", δεν ξέραμε την αλήθεια, ούτε πιο ήταν το θέλημα του Θεού, ούτε το σχέδιο του για την σωτηρία του ανθρώπου, εώς ότου ήρθε ο Χριστός που είναι το φως «Ο λαός ο καθήμενος εν σκότει είδε φώς μέγα, και εις τους καθήμενους εν τόπω και σκιά θανάτου, φως ανέτειλεν εις αυτούς».

    Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο για το έργο αυτό, ας τρέξουμε κοντά του και να μην απομακρυθούμε ποτέ, από Εκείνον. Μας αγαπάει και ενδιαφέρεται προσωπικά για τον κάθε άνθρωπο, για τις ανάγκες και τα προβλήματα του. Έλα στον Ιησού και επέτρεψε του να αποκαταστήσει την χαρά που λείπει από την καρδιά σου, την ειρήνη που σου στέρησε η αμαρτία. Ο Χριστός έχει ανοίξει την αγκαλιά Του για σένα.

    Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


    Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

    Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

    Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
    Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

         

            Στείλτε μας μήνυμα 

    Please publish modules in offcanvas position.