Πρόσφατα άρθρα

  Ο Χριστός στο κέντρο της ζωής σου

  [Άρα λοιπόν, αδελφοί, είμεθα χρεώσται ουχί εις την σάρκα, ώστε να ζώμεν κατά σάρκα· διότι εάν ζήτε κατά την σάρκα, μέλλετε να αποθάνητε· αλλ' εάν διά του Πνεύματος θανατόνητε τας πράξεις του σώματος, θέλετε ζήσει. Ρωμαίους η 12-13]
  Σε αυτήν την τόσο ξεκάθαρη διακήρυξη, το Άγιο Πνεύμα μας δείχνει τον τρόπο και την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί ο πνευματικός άνθρωπος. Ο εγωκεντρισμός στην ψυχή του ανθρώπου είναι συνυφασμένος με του Αδάμ τη πτώση, καθώς η αμαρτία πήρε πλεονέκτημα στην προσωπικότητά του και φανερώνεται αυτό στη ζωή του ανθρώπου με σαρκικότητα και έπαρση.

  Στο μεταίχμιο μιας καινούριας μέρας

  Στο μεταίχμιο μιας καινούριας μέρας

   

  "Πάντα δε ταύτα είναι αρχή ωδίνων" [Ματθαίος κδ 8]

  Καθώς ο χρόνος ρέει και πλησιάζουμε στην αλλαγή του έτους τεράστιες αλλαγές συντελούνται στα έθνη και στις καρδιές των ανθρώπων. Μια καινούρια κατάσταση διαμορφώνεται και οδεύει προς την ολοκλήρωσή της. Έρχονται αλλαγές σε οικονομικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο καθώς μέσα από έναν αόρατο εχθρό διακυβεύεται το προνόμιο της ζωής.

  Ο φόβος, η ανασφάλεια, η ψυχολογική πίεση έχει πάρει τη πρώτη θέση στις καρδιές των ανθρώπων.

   

   

  "Επειδή όταν λέγωσιν, Ειρήνη και ασφάλεια, τότε επέρχεται επ' αυτούς αιφνίδιος όλεθρος, καθώς αι ωδίνες εις την εγκυμονούσαν, και δεν θέλουσιν εκφύγει." [Α΄Θεσσαλονικείς ε 3]

  Άνθρωποι βγαίνουν από τις συνήθειες τους, τις ενασχολήσεις τους, τα σχέδια τους περιορίζονται, η ελευθερία τους, σαν ένα αόρατο χέρι να θέλει να βγάλει από μέσα τους κάθε εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, στην αμαρτία τους, στην προσωπική τους ασφάλεια. Οικονομικοί δείκτες και συστήματα υγείας καταρρέουν σε μια δίνη γεμάτη με ειδήσεις θανάτου, μέσα από τα οπτικοακουστικά μέσα ενημέρωσης.

   

  Το σχέδιο του Θεού εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο και παρασέρνει με ορμή κάθε προσωπικό αγκυροβόλιο χωρίς να διακρίνει έθνος, χρώμα, πλούτο, δόξα. Στρέφει τον άνθρωπο σε μια εσωτερική περισυλλογή, να αφήσει τα ηνία του εαυτού του και να εκζητήσει τον Δημιουργό του.

  Παράλληλα θέλει να αφυπνίσει και την εκκλησία Του, να την ενεργοποιήσει στα δικά Του σχέδια καθώς μέσα από την έρημο του κόσμου προβάλει τη γη της Επαγγελίας.

  "Και θέλουσιν ιδεί τα έθνη την δικαιοσύνην σου και πάντες οι βασιλείς την δόξαν σου· και θέλεις ονομασθή με νέον όνομα, το οποίον του Κυρίου το στόμα θέλει ονομάσει." [Ησαίας ξβ 2]

  Προετοιμάζει το έδαφος μιας νέας ειρηνικής κατάκτησης πάνω στα εχθρικά εδάφη ώστε το έργο του Ιησού Χριστού ένδοξα να βρεθεί στο προσκήνιο με θεραπείες, εκβολές δαιμονίων και απελευθερώσεις από σωματικά και πνευματικά δεσμά δουλείας.

   

  "Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας· όφεις θέλουσι πιάνει· και εάν θανάσιμόν τι πίωσι, δεν θέλει βλάψει αυτούς· επί αρρώστους θέλουσιν επιθέσει τας χείρας, και θέλουσιν ιατρεύεσθαι." [Μάρκος ις 17-18]

   

  Το έργο του Αγίου Πνεύματος κινείται μέσα στη καρδιάς της εκκλησίας και το Αίμα του Ιησού Χριστού μεταφέρει τη ζωή μέσα στη σάρκα της. Αυτό θα ζωοποιήσει το έργο του Θεού στην ανθρώπινη ύπαρξη σε κάθε επίπεδο που το Άγιο Πνεύμα θέλει να μεταφέρει με την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη να προπορεύονται και να χτίζουν πάνω στη πίστη των ανθρώπων ένα στέρεο πνευματικό οικοδόμημα στον ακρογωνιαίο λίθο που είναι ο Ιησούς Χριστός.

   

  Επομένως, είναι καλά και αισιόδοξα τα νέα του Ευαγγελίου καθώς ο Κύριος μας καλεί να χαρούμε και να ευφρανθούμε και να γίνουμε συμμέτοχοι της ευλογίας στην καινούρια μέρα που ξημερώνει.

   

  "Μη φοβείσθε· διότι ιδού, ευαγγελίζομαι εις εσάς χαράν μεγάλην, ήτις θέλει είσθαι εις πάντα τον λαόν, διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος." [Λουκάς β 10-11]

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.