Πρόσφατα άρθρα

  Ο Χριστός στο κέντρο της ζωής σου

  [Άρα λοιπόν, αδελφοί, είμεθα χρεώσται ουχί εις την σάρκα, ώστε να ζώμεν κατά σάρκα· διότι εάν ζήτε κατά την σάρκα, μέλλετε να αποθάνητε· αλλ' εάν διά του Πνεύματος θανατόνητε τας πράξεις του σώματος, θέλετε ζήσει. Ρωμαίους η 12-13]
  Σε αυτήν την τόσο ξεκάθαρη διακήρυξη, το Άγιο Πνεύμα μας δείχνει τον τρόπο και την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί ο πνευματικός άνθρωπος. Ο εγωκεντρισμός στην ψυχή του ανθρώπου είναι συνυφασμένος με του Αδάμ τη πτώση, καθώς η αμαρτία πήρε πλεονέκτημα στην προσωπικότητά του και φανερώνεται αυτό στη ζωή του ανθρώπου με σαρκικότητα και έπαρση.

  Το νόημα των Χριστουγέννων

  Αγαπητοί μας αναγνώστες, χαίρετε!

   

  Ας ξεκινήσουμε με μια υποθετική ερώτηση.

  Πως θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα χωρίς Χριστούγεννα; Δηλαδή χωρίς Χριστό;

  Ας γυρίσουμε σελίδα πίσω στην ιστορία και να δούμε πως ήταν ο κόσμος πριν την Γέννηση του Σωτήρα Χριστού. Πως ήταν τότε ο πολιτισμός, οι συνθήκες ζωής, η πνευματική κατάσταση του ανθρώπου, η όραση του μέλλοντος, η ιατρική περίθαλψη, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων; Ακόμη η θέση της γυναίκας στην κοινωνία;

  Θα πει κάποιος ότι ο άνθρωπος εξελίχθηκε και φτάσαμε εκεί που είμαστε τώρα. Η επιστήμη προχώρησε.

  Θα απαντήσουμε ότι φτάσαμε εκεί που είμαστε τώρα χάριν των θεμελιωτών της επιστήμης που ήτανε οι πιο πολλοί χριστιανοί με φωτισμό Χριστού. Βλέπε: Κοπέρνικος, Κέπλερ, Φράνσις Μπέικον, Γαλιλάιος, Καρτέσιος, Μπόιλ, Λάιμπνιτς, Νεύτων, Λινναίος και πλείστοι άλλοι που δεν έχουμε χώρο να αναφέρουμε.

  Την επιστήμη την έδωσε ο Θεός "Μετά τίνος συνεβουλεύθη, και τις εσυνέτισεν αυτόν και εδίδαξεν αυτόν την οδόν της κρίσεως και παρέδωκεν εις αυτόν επιστήμην και έδειξεν εις αυτόν την οδόν της συνέσεως; [Ησαίας 40:14] και  "και ενέπλησεν αυτόν πνεύματος θείου, σοφίας συνέσεως και επιστήμης και πάσης καλλιτεχνίας" [Έξοδος 35:31]

  Θα είμασταν ένας κόσμος χωρίς ειρήνη, χωρίς ελπίδα και παρηγοριά, γεμάτοι αδικία, φόβο, θλίψεις και χωρίς ελπίδα μελλοντική για ανάσταση νεκρών και αιώνιας ζωής.

  Κόσμος γεμάτος ταλαιπωρία, αναζήτηση χωρίς αποτέλεσμα, γεμάτοι από τις τύψεις του βάρους της αμαρτίας, χωρίς ελπίδα αποκατάστασης, χωρίς φως. Σκεφτείτε το για λίγο.

  Ο Ιησούς Χριστός ήρθε και τα άλλαξε όλα. Μας έδωσε αιώνια ζωή, φως, ειρήνη, ευλογία, ευτυχία. Όλα τώρα είναι ευλογημένα.

  Ο σημερινός άνθρωπος όμως χωρίς Χριστό, ζει ακόμα σε αυτήν την κατάσταση την προ Χριστού.

  Τις ευλογίες του Χριστού τις απολαμβάνει μόνο αυτός ο άνθρωπος που είναι μετά Χριστόν, όχι χρονολογικά αλλά πνευματικά. Δηλαδή δέχτηκε τον Ιησού Χριστό στην καρδιά του.

  Αν είσαι ακόμα την εποχή την προ Χριστού και γιορτάζεις Χριστούγεννα χωρίς Χριστό, μπορείς να ζητήσεις τον Χριστό να έρθει να φωτίσει τη ζωή σου με το δικό Του φως, γιατί Αυτός είναι το φως του κόσμου.

  Πολλά φωτάκια και λαμπάκια ανάβουν τις μέρες αυτές αλλά κανένα δεν φωτίζει την καρδιά των ανθρώπου. Μόνο ο Χριστός που είναι το Φως του κόσμου μπορεί να φωτίσει την καρδιά σου.

  Ο Θεός Πατέρας σού κάνει ένα δώρο, τον Ιησού Χριστό. θα τον δεχτείς; είναι στο χέρι σου να αποφασίσεις.

  "διότι σήμερον εγεννήθη εις εσάς εν πόλει Δαβίδ σωτήρ, όστις είναι Χριστός Κύριος." [Λουκάς 2:11]

   

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.