Πρόσφατα άρθρα

  ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤΕΝΗΣ ΠΥΛΗΣ [Ματθαίος 7:13]

  Αγαπητοί αναγνώστες,

  Αυτά τα λόγια είναι η φωνή του Θεού για σένα προσωπικά. Δεν είναι καταναγκασμός αλλά μια συμβουλή-προτροπή του Πλάστη σου για το καλό σου.

  Ο Θεός είπε: "Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών, καθ' ομοίωσιν ημών·" [Γένεσις 1:26]

  Σου έδωσε την ελευθερία του αυτοβούλου και αυτεξούσιου. Γι' αυτό στο εδάφιο Ματθαίος 7:13 δείχνει με αγάπη ο Θεός στον άνθρωπο και τους δύο δρόμους και αφήνει την επιλογή στον κάθε άνθρωπο προσωπικά.

  Από τη μία μεριά είναι η πλατιά πύλη της εύκολης αμαρτίας με οδηγό τον Διάβολο που στο τέλος οδηγεί τον άνθρωπο στην απώλεια.

  Από την άλλη μεριά είναι η στενή πύλη του Ιησού Χριστού και της αγίας ζωής που οδηγεί στην αιώνια ζωή.

  Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ή μέση οδός. Έχεις την ελευθερία να διαλέξεις έναν από τους δύο δρόμους.

  Αναστάσιμη Ελπίδα

  Το  πιο σημαντικό γεγονός που άλλαξε την ροή της Ιστορίας είναι η Ανάσταση του Χριστού. «Εύρον δε τον λίθον αποκεκυλισμένον από του μνημείου.Και εισελθούσαι δεν εύρον το σώμα του Κυρίου Ιησού.»  (Λουκάς κδ:2-3)

  Ο Χριστός πήρε τη νίκη και αλλάζει τις καρδιές μας καθώς μας εισάγει σε μια καινούργια ζωή και οικοδομεί μια νέα σχέση με τον κάθε πιστό που έχει τη διάθεση να τον ακολουθήσει.

  Αν ο Χριστός δεν είχε αναστηθεί,  τότε μάταια η πίστη μας φωνάζει ο Απόστολος Παύλος και συνεχίζει , αν ελπίζουμε σ' έναν τέτοιο Χριστό είμεθα οι ελεεινότεροι όλων των ανθρώπων.

  Αλλά ο Χριστός Ανέστη εκ νεκρών και έγινε η απαρχή των κεκοιμημένων.

  Είναι Αυτός που εκπλήρωσε το σχέδιο της σωτηρίας μας.Όπως «Ο θάνατος ήλθε δι'ανθρώπου, ούτω και δι'ανθρώπου η ανάστασις των νεκρών». (Κορινθ.Α´ιε 21)

  Είναι αυτός που θα δώσει ζωή στα σώματά μας « Ούτω και η ανάστασις των νεκρών· σπείρεται εν φθορά , ανίσταται εν αφθαρσία·»

  Είναι Αυτός  που έκανε εξιλέωση στην ζωή μας βαδίζοντας πάνω σ'αυτή την μικρή μας πίστη και μέσα απ'το πολύτιμο αίμα του φανέρωσε τη Θεία δικαιοσύνη του, παραβλέποντας τις αμαρτίες μας.  « Τον οποίον ο Θεός προέθετο μέσον εξιλεώσεως διά της πίστεως, εν τω αίματι αυτού, προς φανέρωσιν της δικαιοσύνης αυτού, διά την άφεσιν των προγενομένων αμαρτημάτων , διά της μακροθυμίας του Θεού προς φανέρωσιν της δικαιοσύνης αυτού εν τω παρόντι καιρώ διά να ήναι αυτός δίκαιος, και να δικαιόνη τον πιστεύοντα εις τον Ιησούν». (Ρωμαίους γ' 25-26) 

  Χαρείτε λοιπόν γιατί ο Θεός αποκάλυψε την Άπειρη Αγάπη του ενώ εμείς είχαμε θάνατο, Αυτός πέθανε γι εμάς και ανεστήθηκε για να έχουμε εμείς Ζωή Αιώνια.

  Να είστε άγρυπνοι για το γεγονός της επικείμενης έλευσης, που θα λάβει χώρα κατά την πρόθεση του Κυρίου « Διότι η μεγάλη προσδοκία της κτίσεως προσμένει την φανέρωσιν των υιών του Θεού». Και συνεχίζει ο Άγιος Λόγος «περιμένοντες την υιοθεσίαν, την απολύτρωσιν του σώματος ημών». (Ρωμαίους η' 19,23)

  Ο γλυκός Νυμφίος ανέστη και όσοι ποθούνε τον ερχομό του τον περιμένουν με γλυκιά προσμονή να δουν το ένδοξο και θαυμαστό πρόσωπό του. 

  «Ιδού μυστήριον λέγω...κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη» (Κορινθίους Α' ιε 51-54)

  Αν δεν έχεις Καινή Διαθήκη επικοινώνησε μαζί μας και θα σου στείλουμε μία εντελώς δωρεάν.

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.