Πρόσφατα άρθρα

  Ποιός είναι ο σκοπός του Θεού για τα παιδιά μας και ποιά πρέπει να είναι η εκπαίδευση από τους γονείς;

  Ποιός είναι ο σκοπός του Θεού για τα παιδιά μας και ποιά πρέπει να είναι η εκπαίδευση από τους γονείς;

  Οι περισσότεροι χριστιανοί γονείς έχουν μάλλον διαβάσει βιβλία σχετικά με τη χριστιανική γονική μέριμνα, έχουν ενημερωθεί από την εκκλησία τους για την βιβλική ανατροφή, και κατά πάσα πιθανότητα έχουν ξοδέψει πολύ χρόνο στην προσευχή για τα παιδιά τους. Θέλουν να αναθρέψουν τα παιδιά τους "σωστά" και λαμβάνουν μέτρα για να δώσουν στα παιδιά τους ευκαιρίες να μάθουν για το Θεό και να είναι σε κοινωνία με άλλους πιστούς. Αλλά τι πρέπει ακριβώς να κάνουν;

  Περισσότερα...

  Η Αρπαγή Της Εκκλησίας Και Η Βασιλεία Των Ουρανών

  Στο Λόγο του Θεού βρίσκουμε πολλά εδάφια που μας δείχνουν ότι η βασιλεία των Ουρανών και η αρπαγή της εκκλησίας δεν είναι θέμα στιγμής αλλά θέμα ζωής για ένα χριστιανό.

  Στο Λόγο του Θεού βρίσκουμε πολλά εδάφια που μας δείχνουν ότι η βασιλεία των Ουρανών και η αρπαγή της εκκλησίας δεν είναι θέμα στιγμής αλλά θέμα ζωής για ένα χριστιανό. Μπορεί πράγματι στο σταυρό πάνω ο ληστής πιστεύοντας στον Ιησού Χριστό να κέρδισε τη βασιλεία των Ουρανών εν μια στιγμή(Λουκάς 23:42-43) επειδή δεν είχε την ευκαιρία να ζήση περισσότερο, ο Λόγος όμως του Θεού μας διδάσκει ότι χωρίς τον αγιασμό μέσα στη ζωή μας, όντας πιστοί, δεν πρόκειται να δούμε τον Κύριο

  (Εβραίους 12:14). Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα των κακών εργατών (Ματθαίος 7:21-23), αλλά και των μωρών παρθένων (Ματθαίος 25:1-13) που βλέπουμε στο ευαγγέλιο. Παρ’ όλο που ήταν πιστοί χριστιανοί και είχαν εργαστεί για το Κύριο δε κατάφεραν να εισέλθουν στη βασιλεία των ουρανών γιατί δεν έμειναν πιστοί στο λόγο και άγιοι μέχρι τέλους.

  Στις εκκλησίες τις αποκάλυψης (Αποκάλυψις 2:4-5, 3:15-16) βλέπουμε επίσης ο Κύριος να προτρέπει τους πιστούς να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στην ευθεία οδό για να μην απολεσθούν αλλά να έχουν ζωή αιώνιο. 

  Είναι λοιπόν σαφές όπως φαίνεται και από αλλά πολλά εδάφια στο Λόγο του Θεού (Εβραίους 6:4-8) ότι η αρπαγή και η βασιλεία των ουρανών είναι αποτέλεσμα της πορείας του χριστιανού μέσα στη ζωή, όπου μπορεί μέχρι τέλους είτε να «επιστραφή από της δικαιοσύνης αυτού και πράξη αδικίαν και αποθάνη εν αυτή», είτε να «επιστραφή από της ανομίας αυτού, την οποίαν έπραξε, και πράξη κρίσιν και δικαιοσύνην, και να φυλάξει ζώσαν την ψυχήν αυτού» (Ιεζεκιήλ 18:26-28). Ο Κύριος όμως επειδή μας αγαπάει μας προειδοποιεί με τη παραβολή των ταλάντων (Ματθαίος 25:14-30) και μας λέει «Προσέχετε εις εαυτούς, διά να μη χάσωμεν εκείνα, τα οποία ειργάσθημεν, αλλά να απολάβωμεν πλήρη τον μισθόν.» (Ιωάννου Β' 1:8), «διά να μη λάβη μηδείς τον στέφανόν σου.»  (Αποκάλυψις 3:11). Ο τελικός κριτής βέβαια για κάθε άνθρωπο είναι ο αγαθός και δίκαιος Κύριος Ιησούς Χριστός, που πιστεύουμε ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη την έσχατη μέρα, όπως έκανε και με τον Λωτ που έσωσε αυτόν από της μελλούσης καταστροφής (Γένεσις 19:15-16), μη βλέποντας στα λάθη αυτού, αλλά στη δίκαια του καρδιά. 

  Εν κατακλείδι, ας προσέξουμε λοίπον αδελφοί εν Χριστώ το πνευματικό μας περπάτημα μέσα στη ζωή για να μη πάνε χαμένοι οι κόποι μας (Κορινθίους Α' 3:11-15) αλλά να απολαύσουμε «εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν.» (Κορινθίους Α' 2:9).

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.