Πως Αντιμετωπίζει Ο Χριστιανός Τους Μετανάστες

  Ο χριστιανός δεν ασχολείται με τα αίτια ή την νομική θεώρηση του προβλήματος αλλά την ηθικοκοινωνική.O χριστιανός βοηθάει  τον πλησίον του έχοντας ως παράδειγμα την παραβολή του καλού Σαμαρείτη (Λουκάς) ασχέτως φυλετικής διάκρισης.

   

  Ο χριστιανός δεν ασχολείται με τα αίτια ή την νομική θεώρηση του προβλήματος αλλά την ηθικοκοινωνική.

  O χριστιανός βοηθάει  τον πλησίον του έχοντας ως παράδειγμα την παραβολή του καλού Σαμαρείτη (Λουκάς) ασχέτως φυλετικής διάκρισης. Ο Σαμαρείτης βοήθησε τον Ιουδαίο. Άλλωστε το Πνεύμα του Χριστού δέχεται για σωτηρία όλους τους ανθρώπους ασχέτως φυλής ή εθνικότητας όπως βλέπουμε στην αποκάλυψη που στην βασιλεία του Θεού θα πάρουν μέρος άνθρωποι απ’ όλες τις φυλές, λαούς και έθνη (Γαλάτες 2:10 και 6:10 και Ιάκωβος 2:14).

  Να θυμηθούμε ότι όλοι μας κάποτε υπήρξαμε ξένοι κάπου και ότι όλοι μας είμαστε φιλοξενούμενοι δωρεάν από το Θεό στον πλανήτη γη. Στην Παλαιά Διαθήκη πάντα ο Θεός ζητούσε από τον λαό του να φροντίζει για τους ξένους γιατί και ο λαός του Θεού ήταν ξένος στην γη της Αιγύπτου για 400 περίπου χρόνια.

  Ο Χριστιανός βλέπει το φαινόμενο της μετανάστευσης σαν μια ευκαιρία από το Θεό για να ευαγγελίσει του μετανάστες φροντίζοντας παράλληλα να καλύψει και μερικές από τις υλικές ανάγκες τους.

  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Τηλέφωνο: 210-7521408

  E-mail: church@findgod.gr

  Please publish modules in offcanvas position.