Πρόσφατα άρθρα

  Η δύναμη του Αγίου Πνεύματος

  Ο Ιησούς στις τελευταίες στιγμές πριν αναληφθεί, μίλησε στους μαθητές του γι'αυτό που τους ήταν απολύτως απαραίτητο, στο να περπατήσουν και να σταθούν πνευματικά.

  Περιμένετε την επαγγελία του Πατρός [Και συνερχόμενος μετ' αυτών, παρήγγειλε να μη απομακρυνθώσιν από Ιεροσολύμων, αλλά να περιμένωσι την επαγγελίαν του Πατρός, την οποίαν ηκούσατε, είπε, παρ' εμού (Πράξεις α 4)] και θέλετε λάβει δύναμιν όταν το Άγιο Πνεύμα έλθει πάνω σας, που θα φέρνει τη δική μου μαρτυρία σε εσάς καθώς και μέσα απο εσάς θα φανερώνομαι εγώ, τους είπε ο Χριστός. [θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ' υμάς, και θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης (Πράξεις α 8)]

  Εισαγωγή Στην Προς Εφεσίους Επιστολή Του Αποστόλου Παύλου

  Έφεσος: Η πύλη της Μικράς Ασίας.Εκεί λατρευόταν η θεά Άρτεμις.

  1) Έφεσος: Η πύλη της Μικράς Ασίας.Εκεί  λατρευόταν η θεά Άρτεμις.

   
  2) Εκκλησία Εφέσου : Δημιουργήθηκε από το Άγιο Πνεύμα διά του Αποστόλου Παύλου στο τρίτο Αποστολικό ταξίδι (54-57μ.Χ) πράξεις Αποστόλων 19:1-12. Έμεινε τρία χρόνια στην Έφεσο πράξεις 20:31 και έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη εκκλησία στην Έφεσο όπου ο Θεός έκανε διά των χειρών του Παύλου θαύματα μεγάλα Πράξεις 19:11-12. Η Έφεσος είναι η πρώτη των επτά εκκλησιών της Αποκάλυψης όπου ο Κύριος στέλνει μια επιστολή με το μήνυμα για τον ποιμένα της Εφέσου.
  3) Συγγραφέας ο Απόστολος Παύλος από τη φυλακή της Ρώμης όπου έμεινε φυλακισμένος από το 61-63μ.Χ

  4) Χρόνος-Τόπος Συγγραφής:61-63μ.Χ στη Ρώμη. Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του έγραψε 4 επιστολές Εφεσίους- Φιλιππισίους- Κολοσσαείς- Φιλήμονα που ονομάζονται επιστολές της αιχμαλωσίας.


  5) Σκοπός της επιστολής: Ο Απόστολος Παύλος είναι ο Απόστολος των Εθνών και αγωνίσθηκε πάρα πολύ στη ζωή του  για να δείξει ότι ο Θεός δέχεται τους εθνικούς στην εκκλησία του χωρίς να χρειάζεται πρώτα να γίνουν Ιουδαίοι προσήλυτοι. Άλλωστε αυτό ήτανε το θέμα της 1ης Αποστολικής συνόδου στα Ιεροσόλυμα γύρω στο 50 μ.Χ(Πράξεις κεφ15) δηλαδή περίπου 20 χρόνια μετά την ίδρυση της εκκλησίας του Χριστού.

  Οι Ιουδαίοι την εποχή εκείνη δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ο Χριστός δέχεται και τα έθνη στην εκκλησία του και ήτανε προκατειλημμένοι κατά των απερίτμητων Εθνικών.

  Ο Απόστολος Παύλος όμως με οδηγία του Αγίου Πνεύματος  τοποθετεί σωστά το θέμα της σωτηρίας     των Εθνικών και αγωνίζεται να δείξει ότι το θέλημα του Θεού είναι η εκκλησία του  να αποτελείται από Ιουδαίους και Εθνικούς χωρίς καμία διάκριση. Να είναι δηλαδή μία εκκλησία ενωμένη από Ιουδαίους και Εθνικούς και όχι διαιρεμένη. Αυτό άλλωστε πραγματεύονται και η προς Γαλάτας και προς Ρωμαίους επιστολές.

  Η εκκλησία του Χριστού είναι μία και μόνη και όλοι όσοι την αποτελούν πρέπει να είναι ένα εν Χριστώ. 

  Έτσι λοιπόν για χάρη της ενότητας της εκκλησίας της Εφέσου γράφει ο Απόστολος Παύλος την προς Εφεσίους επιστολή. 

  Βεβαίως το αυτό Πνεύμα πρέπει να κυριαρχεί σε όλη την εκκλησία του Χριστού σε όλο τον κόσμο ΜΙΑ εκκλησία –ΚΑΘΟΛΙΚΗ εκκλησία –ΕΝΩΜΕΝΗ εκκλησία αυτό είναι το θέλημα του Θεού.
  Η προς Εφεσίους επιστολή μπορεί να θεωρηθεί μία εγκύκλιος  για την ενότητα της παγκόσμιας εκκλησίας του Χριστού. Η εκκλησία του Χριστού είναι τόσο μεγάλη που χωράει όλους τους ανθρώπους από κάθε φυλή-έθνος-λαό.

  Μέσα στον σκοπό της επιστολής αυτής είναι ότι στην εκκλησία του Χριστού τακτοποιούνται όλες οι ανάγκες των Χριστιανών.

  Μας δίνει Πνευματική ευλογία ο Κύριος (κεφ.1) μας δείχνει καινούργιους κανόνες λατρείας αλλά και συμπεριφοράς μεταξύ  ανδρόγυνου-Γονέων-παιδιών-Δούλων –Κυρίων και στο τέλος μας δείχνει ότι ο πόλεμος της εκκλησίας δεν είναι μονάχα ενάντια     στους άλλους ανθρώπους αλλά ενάντια στον αόρατο πνευματικό κόσμο στον οποίο μπορούμε να αντισταθούμε φορώντας την πανοπλία του Θεού (κεφ5-6)                                                                                  ΧΑΡΗΣ    ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ


  Διεύθυνση: Φιλολάου 166, 1ος Όροφος | Παγκράτι | Αθήνα

  Περιοχή: Παγκράτι | Αθήνα

  Ώρες συναθροίσεων: Δευτέρα - 20:00-21:00 | Τετάρτη - 20:00-21:00
  Παρασκευή - 20:00-21:00 | Κυριακή - 09:30-12:30

       

          Στείλτε μας μήνυμα 

  Please publish modules in offcanvas position.